Op afspraak

Individueel

Naast het volgen van een groepsworkshop is het ook mogelijk individueel een afspraak te maken. We doen dan een opstelling zonder representanten van buiten. Je mag zelf bepalen wie je als begeleider wilt, Selma of Ton. Wij vinden het ook altijd prettig om samen te begeleiden, zodat de ander het Verlangen of een ander belangrijk element kan representeren.

Net als bij het opstellen in een groep kun je een vraag stellen (methode Hellinger) of een Verlangen (methode Ruppert) formuleren.

wetendveld familieopstellingen Rotterdam Schiedam Zuid-HollandHelllinger: Hierbij wordt de vraag inzichtelijk gemaakt door het gebruik van poppetjes, A4-tjes, kussentjes of halfedelstenen. Deze representeren de elementen die voor de vraag van belang zijn. Doordat de verhoudingen – en de eigen plek hierin – zichtbaar worden, kan een veranderingsproces op gang komen.

DSC00629

wetendveld familieopstellingen Rotterdam Schiedam Zuid-HollandRuppert: de opsteller representeert het Verlangen. Voor andere delen worden kussentjes of A4-tjes gebruikt. De opsteller zal duidelijk aangeven wanneer iets aangegeven wordt vanuit het Verlangen, en wanneer zij in de opstellerrol is.

Een individuele opstelling duurt ongeveer een uur.

Relaties

Bij een relatieopstelling zijn beide partners aanwezig en wordt de opstelling begeleid door ons beiden. We onderzoeken eerst kort het verlangen of de vraag van beide partners. Dit dient als uitgangspunt voor de opstelling. De relatie zelf kan opgesteld worden, met beide partners in de opstelling, maar het is ook mogelijk juist aparte opstellingen te doen, waarbij de éne partner vraagsteller is en de andere toekijkt of representant is.

Een bijeenkomst duur ongeveer 90 minuten.